Estlands Vinväg

Estlands Vinväg

5 dagars sparesa till Estland  

22-26 september 


Norra Vinvägen

Följ med på en annorlunda smakresa till vårt grannland Estland. Vi fårtesta fler olika hantverksviner samt möjlighet att handla med oss viner och produkter direkt från gårdsbutikerna.


Valgejõe Veinivilla är den nordligaste vingården i Estland där vinmakarna är modern Tiina och sonen Gregor som båda är sommelierer. Alla råvaror kommer från Estland och gårdens viner serveras även i tyska restauranger medMichelin-stjärnor. Vinerna är gjorda av frukt, bär och vindruvor.


Aru Herrgård är ett litet ställe iKõrvemaa som tillverkar hantverksviner. Aru Herrgård har ett renoverat kök/ladugård och en liten välskött park, man håller också på att renovera före detta djurstallet. På Herrgården tillverkas utöver viner även örttéer.


Habaja spritfabrik ligger i historiska Spritfabrikens byggnad.Här kan vi prova viner av nässla och aronia. På Habaja tillverkas även bär- och fruktviner samt bubbelviner, för det mesta av lokala råvaror.


Under resan blandar vi smakupplevelser av vin och mat samt guidas av en svensktalande reseledare som berättar om landet, vinerna och människorna bakom hantverksvinerna.

Pris och program kommer snart


I paketet ingår:

Kryssning med Tallink Silja, del i insideshytt, 2-rättersmiddag och 2 frukost, logi 2 nätter i tallinn inkl frukost. Program på plats med besök till fler vintillverkare med provsmakning  och 2 middagar i Tallinn.