Kroatiens Rovinj

Kroatiens Rovinj  

Välkommen med till ett av Rovinjis vackraste hotell -Hotell Eden - som är ett fyrstjärnigt hotell beläget ca 1,5 kilometer från centrum. Runt omkring hotellet kan du vabdra i den lummiga, parkliknande trädgården eller slå dig ner vid poolområdet eller vid hotellets egna badvik med klapper-stensstrand. Hotellet har både inomhus och utomhuspooler, SPA, gym, egna tennisbanor, cykel– och promenadleder och på hotellet finns uthyrning av cyklar. I denna vackra idyll som får toppbetyg av tidigare gäster och ligger lugnt med gångavstånd till serveringar, shopping och Rovinjis gamla stad. Här bor vi och njuter i 2 veckor. Några dagar gör vi utflykter och sightseeing och några dagar ligger helt fri att bara njuta, upptäcka,shoppa, äta gott och uppleva Kroatien på egen hand eller ihop med vår reseledare på plats.


Vi landar i Venedig där vi stannar en natt. Dagen därpå reser vi med buss från Italien vidare mot Rovinj som är en ungerfär fyra timmars lång resa allt som allt.


Mellan Rovinj och Venedig ligger kuststaden Tríeste. Trieste var tidigare huvudort i provinsen Trieste och tillhörden den Habsburgska monarkin från 1300-talet till 1900-talet. Trieste var på den tiden en mycket viktig hamnstad. 


Vi är framme i Kroatien på senare eftermiddagen, där vi checkar in i Rovinj och avslutar n med en trevlig middag på hotel Eden.


Under våra dagar i Rovinj har vi utflykter och fria dagar. Vi besöker gamla stan i Rovinj där de medeltida husen skjuter rakt upp ur havet. Här finns massor ac historiska intressanta berättelser, byggnader och platser. Santa Eufamiakyrkan och stadsmuéet dör gammal konst och arkitektur stolt visas upp. hela gamla stan är värd att uppleva och missa inte huvudgatan Grisia, som leder enda upp till kyrkan. Här kanstas gatan av konstgallerior med all sorts hantverk, keramik, smycken och tavlor i olika former.


För den som vill bada är stränderna ofta av klappersten eller klippor. På fler ställen går trappor ner mot havet och till klippor där det går att sola och bada. Hotel Eden har en egen liten strand för den som hellre vill vara kvar på hotellet. Temperaturen har sjunkit en del i Rovinj i september och oktober men efter en skön sommar kan havet ändå vara relativt skönt och vissa dagar riktigt varma. 


Utflykter och reseprogram uppdateras inom kort


Avresa 25 september - 10 oktober 

Flyg tur och retur från Venedig